lördag 15 december 2012

Julglädje i vårt hus

Julsånger fyller varje lilla vrå i vårt lilla hus. Alla julsånger vi känner till sjunger vi om och om igen. För att få lite variation drar jag dom (med mycket vackert sångröst) på engelska mellan varven.

Nu är Novalie tre år och varje jul har vi haft julgubben på besök. I år firar vi julen hemma. Förut, fram tills nu, har vi firat julen hemma hos mommo och moffa! Vilken tur att det tassar tomtar omkring såhär i juletider som kan informera julgubben om adress bytet! I år knackar han på hemma hos oss för första gången!

Julgubben har knackat på hos oss så långt bak jag kan minnas, med några undantag. Några jular missade vi honom då han råkade knacka på just då vi besökte gravgården för att tända ljus på gravarna. Några jular lämnade han en säck med julklappar på trappan. Då var vi verkligen besvikna! Vi hade trots allt väntat på honom ända sen de första snöflingorna fallit.

Julgubbar och tomtar hör julen till. För oss vuxna har presenter blivit på bakkälken för länge sen, det är gemenskapen som räknas (och den goda maten). Men visst är det en härlig känsla då julgubben står där i hallen och önskar alla en riktigt god jul. Det är en härlig känsla att få se barnens glädje då han kommer med säcken full av julklappar. Låt dem få en fin upplevelse, år efter år! För julen är en magisk tid för de små, låt dem få tro på magi, flygande renar och en glad tjock gubbe klätt i röda kläder! Så småningom då de växer upp och inser att tomten inte är riktig, kommer de ändå att glädjas för alla de fina minnen de fått!

---
Hemma hos oss vet barnen att mamma och pappa hjälper julgubben med klapparna. Julgubben har så bråttom i leksaksverkstaden att han enbart kan ge klapp åt vart barn. På så vis behöver vi inte tissla och tassla och hålla var och en julklapp hemligt. Novalie får vara med och paketera julklappar som ska ges åt släktingar och vänner, och hon älskar det!

2 kommentarer:

  1. Vår julgubbs situation är löst! tack tant tovan för ditt övertygande tal. du kan de du..... jag tänker sluta svara i telefon när du ringer :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hah, den har jag hört förut! Kiva att ni fixa julgubbe åt lillen. Barnen måste ju få tro på lite julmagi :) En dag kommer de att få reda på sanningen. Men låt barn vara barn så länge som möjligt! Låt dem tro på magi, flygande renar, julgubben som kommer ner genom skorstenen.. Allt behöver inte vara rå fakta från barnsben!

      Radera