onsdag 21 januari 2015

Ny dag

Då har vi redan Onsdag. Jag började min dag redan klockan åtta, vilket är tidigt för mig som brukar sova till elva tiden. Kanske jag äntligen skulle få lite vettigare rutiner. Knappast. Min morgon startade jag med att dricka en kopp varm svartvinbärs toddy som en snäll själ skickat till mig från Norge. Om den ändå skulle finnas på marknaden här! Så sjukt god!

På min vakna halvtimme har jag också fundera på olika sommar aktiviteter. Puuhamaa står ganska högt uppe på listan. Förra sommaren valde vi Mumindalen (för den ligger nära), men jag tycker att den är sedd nu. Hur många gånger har vi inte gått uppför dom trapporna redan? Dessutom börjar Novalie vara lite för gammal för det, tycker jag i alla fall. Emelia sku däremot älska det. Hon är tokig i morran! Ser dom på dvd så ska morran vara med. En av hennes favorit lekar är morran, "jag kommer tillbaka" springer hon runt och ropar. Den ungen är bara rädd för mörkret.

Miliam har också börjat tappa intresset för Mumin. Det ska vara piraten Jake nuförtiden. Eller någonting med bilar och lastbilar. Han kan vara mef i morran leken men helst leker han fammo eller med sina lastbilar.

Jag funderade också på Visulahti. Men jag har ett minne av att de inte var en höjdare precis.

Högholmen är ett måste!

Skulle vi ha pengar så sku jag vilja åka över till Sverige till Astrid Lindgrens värld. Men nu har vi ju inte det. Disney world (som om det sku vara billigare) sku också vara roligt att åka till. Där har vi ju varit med hela feta släkten några år tillbaka.

Så det lutar nog mot Puuhamaa. Det är dessutom så mysigt då man själv kan grilla korv och annan mat där. Det tar ju sin lilla tid med det är det värt. Det som dock stör mig är att dom inte har ett staket mot sjön där, man är hela tiden på helspänn då man måste vakta dom i ett och försöka duka tillika. Och så ingår ju allt i priset. Simning är dessutom roligt (men före det ska jag nog tappa några kilon). Min favorit är nog ändå studsmattorna. Det är inte bara barnen som kan njuta av en dag där, haha.

Finns det några andra ställen jag inte tänkt på ännu? Jag vill få allt färdigt nu så det inte blir sista minuten beslut som sen ändä inte blir av. För så brukar det bli. Fast jag gillar att vara spontan. Allt behövs inte planeras. Men då man ska längre vägar, och hinna med saker,  så vill jag ha det färdigt planerat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar