onsdag 1 augusti 2012

PANIK!

''Aaah, det gör ont'' och den värsta gråt attacken jag någonsin hört. Två små stickhål i armen. Ungen upp i famnen och med gasen i botten till hälsocentralen. Avbryter en skötare som var mitt uppe i en konversation. ''Förlåt men Novalie har blivit stucken av någonting, vi vet inte av vad''. In i åtgärdsrummet, 2,5ml antihistamin. Ambulansen påkallades. En timmes väntan. Undersökning. Ett samtal senare, till en barnläkare på tyks, och vi fick lov att åka hem.

Eftersom vi inte visste vad som stack henne behandlades det som ett ormbett. (Hon lekte ute i sandlådan, jag matade lillasyster och Marcus hämtade byket.) Handleden hade två små stickhål, tydliga sådana som passade in på avståndet mellan huggtänder, och synbar svullnad. Handleden svällde upp rakt framför ögonen på oss! Efter antihistaminet lugnade det ner sej och när ambulanspersonalen anlände hade svullnaden lagt sej och sticken försvunnit. Bara en röd rodnad syntes där hon blev stucken.

Hem slapp vi med stränga order om att genast kontakta nödcentralen om hon får magont, kastar upp blod eller om det uppenbarar sej ett blåmärke på handleden. Nu är hon under tarkka uppsyn eftersom en möjlig reaktion kan komma timmar eller till och med dagar efter ett stick, dessutom mycket plötsligt..

Hata småkryp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar