tisdag 8 maj 2012

Vecka 31+1

Magen den bara växer. Lillasyster kanin mår alltså bra, vilket också blev bekräftat på remiss besöket till TYKS för ett antal veckor sen. Besöket var egentligen ganska onödigt. ''Ät järntabletter''. Ähm, jag tål dem inte! I det här inlägget för en månad sedan bad jag om tips på andra sätt att höja hemoglobin värdet. Jag tar gärna emot fler förslag så please, lämna en kommentar! Vill helst slippa en möjlig blodtransfusion genast efter förlossningen igen! Sammandragningarna i samband med det är ett rent helvete! Jag vill inte!




Till min stora glädje har illamåendet lättat till en del. Jag kan fortfarande må illa, speciellt då hemoglobinet är mycket lågt. (Sista värdet låg på 91) Svindeln är dock återkommande, nästan dagligen, mest då jag stressar upp mej. Vilket händer många gånger per dag! Hunden driver mej till vansinne. Idag försökte han äta upp Novalies nyaste skor. För några dagar sen åt han upp Miliams nyaste skor, tur så var dom inte dyra. Men det harmar! Jävla hund. Han har egna leksaker i mängder ändå ska han gnaga på allt annat.




Dom ända krämporna jag har för tillfället är denna förbaskade flunsa som vägrar släppa taget. Den som sa att gravida kvinnor har bättre immunförsvar ljuger! Foglossning, som jag inte haft förut, pinar mej också. Men med tanke på att jag bär mycket runt på Tison* så är det kanske inte så konstigt.

Nu är alla nödvändiga Kela blanketter och barnförsäkringar också fixade. Vi har till och med redan fått besked om allt. Kela överraskade, det har nog aldrig hänt förut! Jag skickade in ansökan om föräldradagpenning, via nätet, den 16.4-12. Beslutet är givet den 18.4-12 och postat den 19.4-12. Det kallar jag för snabba ryck! Dessutom kom mammalådan tre dagar efter beskedet att vi blivit beviljade den! Barnförsäkrings blanketten fyllde vi i samma dag som 'deadlinen'. Den blir alltid till sista minuten, men vi hann! Också den blev beviljade. I samband med försäkringen fick lillasyster en liten present från försäkrings kontoret, den åt Dalton upp dagen därpå...

3 kommentarer:

  1. Jag råkade snubbla in i din blogg och såg att vi har beräknad tid nära varandra, jag har 9.7 :) Roligt att följa någon som är i samma skede :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ad du gör mej glad! Jätte roligt att veta att någon intresserar sej för min blogg också, och så är det ju alltid kul att få en kommentar nu och då.

      Och grattis till den växande magen. Visst lever vi i spännande tider ;

      Radera
    2. Tack! Och grattis själv :) Visst börjar de vara spännande nu, snart orkar jag inte vänta på att få träffa lillen mera :)

      Radera