tisdag 15 maj 2012

En solig fredag i skärgården

En solig fredag i skärgården kan vara livsfarlig, i alla fall om du kör bil och försöker hinna till färjan

Det är svårt att säga huru farlig skärgårdsvägen i Åbolands skärgård egentligen är, påpekar Pargas länsman Sten von Hellens. Men ett par dödsolyckor och en mängd plåtskador per år är nog en betydande mängd.
Men när färjorna går med 40 minuters mellanrum så kör man hårt för att hinna. Vill man säkert komma med på färjan lönar det sig dock att ta bussen, som har förkörsrätt.
Färjrallyt är ett evighetsdilemma som inte har förändrats på 40 år.

Texten är lånad häri från.

Det här är egentligen ingen nyhet! Ni som har besökt skärgården vet hur smal och krokig vägen är. Råkar det dessutom finnas cyklister på vägkanten då man möter en färj kö är det extra knepigt att köra förbi. Därför förstår jag inte varför ringvägen marknadsförs så aggressivt som de görs!? De finns ingen cykelväg längs med vägen! Det är verkligen ett mirakel att ingen cyklist har omkommit, vad jag vet om - tyvärr tror jag att det bara är en tidsfråga. Tre dödsolyckor känner jag till, dom har dessvärre berott på lekande, i ett fall var alkohol inblandat. Broar, eller till och med den undervattniska tunneln som det varit tal om, skulle vara en bra lösning på 'trafikrallyt' i varje fall. Nagu-Korpo är dock värre, eftersom färjans rutt krossar fartleden. Dessutom är den rutten väldigt kort, fyra minuter max. I Pargas-Nagu färjfäste kunde dom gott bygga en bro! När dom en gång håller på kunde dom även laga cyckelväg runt ringvägen. Allt faller dock på pengar, som alltid. Men bara tänk på hur mycket säkrare vägen skulle bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar