onsdag 16 maj 2012

Hus projekt, all the way

Den sjunde Januari fick vi nycklarna till vårt allra första (och sista) egnahemshus. Dagen därpå började make overn inomhus, här var vi redan bra på väg. Borde nog ladda upp nyare bilder, men först vill jag få lite fler detaljer på plats. Det fattas fortfarande gardiner i några rum, andra är för tillfället mer förvarningsrum än 'riktiga rum', som dator/pyssel rummet. Tavlorna är inte uppe, och dessutom är det rätt så upp och ner för tillfället. Bilder kommer dock, jag lovar! Imorgon, då barnen hälsar på sina farföräldrar, ska vi fortsätta med remonten. Jag funderar på att måla tegelväggen en gång till, vilket behövs, det känns bara lite för mycket. Men vill självklart få huset i skick före vi ska döpa vårt tredje barn! Nu är det about nio veckor kvar till beräknat och en till två månader senare blir det dop..så jag börjar känna mej tidspressad. Men det ska nog gå bra, de måste de!

Det är inte bara här inne som de finns en hel del kvar att fixa. Även gården måste fixas till. Lekstugan skall flyttas och lagas om. Dessutom skall både utsidan och insidan få en liten makeover. Det behövs, som ni snart ska få se på bilderna. Funderar på att även förvandla den 'röda baracken' till en lekstuga, men vad gör vi egentligen med två lekstugor? Den sky förstås vara större och på så sätt mer användbar. Ute byggnaden vill vi helst göra om till en gäst stuga. Det är först ett stort projekt, och en penga slukare. Så det får vänta några år. (Vilket betyder att det aldrig blir gjort) Taket måste läggas om, nu i sommar! Staket runt gården planeras. En hundinhägnad skall byggas. Gården skall jämnas, träd ska fällas.. Jag blir slut av att bara tänka på det! Här är ett par bilder av en del planerade projekt.


Lekstugans innerväggar. Här ska spikas upp bräden och målas, jag tycker att det ser helt hemskt ut! Lekstugan behöver definitivt en makeover. Idéer?


Lekstugan utifrån. Jag kan inte förstå varför allt i det här huset ska vara grönt? Nästan alla väggar inomhus var målade gröna. Några undantag fanns, som köket och två av tre sovrum.
Dessutom är lekstugan gjord av nån slags plåt. Det skall vi också fixa till. Det är ingen fin fasad precis. Lekstugan skall dessutom ut på berget för att få lite mer gräsmatta i användning eftersom största delen av gården är berg.


Här har vi den 'röda baracken' där männen som en gång i tiden byggde huset bodde under själva bygget. Två sängar är allt som fanns i baracken. Bekvämt boende? Antingen blir det en lekstuga eller också ett leksaks förråd? Gräs plätten som syns bakom baracken hör också till vår gård. Vilket egentligen är en gammal potatisåker. Så något gräs är det inte tal om. Där funderar vi på att göra barnens lekplats. Därför skulle den röda baracken vara perfekt som lekstuga.


Ute byggnaden som kanske  byggs om till gäst stuga. Tvivlar dock på de. Men drömma får man väl?

 Här ser vi ett till lekstuge projekt. Fönstret. Lägg även märke till makaronilådan i Novalies hand som hon förberädde till mat åt oss. Makaronilåda är pop!


 Den blivande lekplatsen. Här finns även en koja i ett träd som syns dåligt på bilden, den ska också fixas. Någon som vill komma på talkko? Här finns mycket att göra, för mycket!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar