onsdag 28 november 2012

(O)önskade julklappar

1)  Angry Birds grejer! - Ger någon sånt returneras gåvan. Varken jag eller Marcus tycker att sånt passar små barn, om de så sku vara ett kramdjur eller lakan! Nej nej nej! Som Marcus sa: Vi vill inte ha några fula kråkor i vårt hus!

2)  Kramdjur! Vi har redan helt tillräckligt av dom. Några få är inne, men resten är ute i svarta sopsäckar. Dra era egna slutsatser för det.

3)  Leksaker som inte passar barnens ålder. Då menar jag små bilar som däcken kan lossna på åt Miliam, han kan så kvickt få dem i halsen! Bratz eller Barbie med tillbehör uppskattas inte heller! Novalie lekte med en barbie hos mommo. Efteråt kunde hon inte äta mat, ''för då kan jag bli så rund''. Babyborn eller liknande dockor är okay! Grönt ljus där.

4)  Kläder är alltid ett bra val. Men köp inte allt för stora kläder! Novalie har 104, Miliam har 86 och Emelia 68. Högst en storlek större än nuvarande storlekar, tack! Vi kommer ändå att glömma bort vart vi lagt mega kläderna för framtida bruk!

5)  Inget med allt för högt ljud! Ljudnivån går redan upp genom taket och högre! Visst får man köpa leksaker med ljud men helst med inställbar ljudnivå manick!

6)  Böcker gillar vi! Men inte såna som är menade för barn över fyra år för tillfället. Vi vill undvika mardrömmar! Det blir aningen trångt i sängen om vi lånat en bok, fast dom är menade för treåringar, som inte är passande!

7)  Godis, ett stort no no är slickepinnar! Mommo berättade om hur min morbror satte en i halsen och var alldeles blå före hon fick ut den! Trauma!

Listan är så lång att jag inte minns allt. Nu tolkas jag antagligen som en överbeskyddande förälder eller bara egoistisk. Then so be it! Alla har vi våra gränser, gränser som för oss är viktiga!

Vad vi gärna vill få:

1)  Kläder - men än en gång: Inte allt för stora storlekar!

2)  Böcker! Vi älskar böcker. Novalie tycker om Busiga Bebben, Stella och böcker med rim- ramsor och sånger (vi beställde redan Svenska barnvisor!) Miliam tycker om allt fyrhjuligt! Emelia vill ha kiva bebis böcker hon kan dregla över!

3)   Miliam vill gärna få mera delar till Brio tågbanan

4)  Puzzel, både åt N och M

5)  AquaDoodle, enkelt och 'rent', hei hei grafiti på väggar och golv!

6)  Chuggington tåg och tågbana

7)  Mumin tallrikar, bestick och muggar

8)  Madrass till Novalie's säng (Den som står i hennes rum och inte den som hon nu sover i)

9)  Leksakshylla med lådor för leksaker

Listan fortsätter. OBS detta är bara exempel på vad man kan köpa och inte en kravlista!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar