tisdag 10 januari 2012

Takkasydän



Här har vi vår - för tillfället - öppna spis. Problemet med att ha en öppen spis är att den drar ut mer varm luft ur rummet än vad den värmer. Därför har vi bestämmt oss för att lägga in en ''takkasydän''.
I huset har vi oljevärmning, vilket sväljer en hel del slantar i året - vår tanke är att värma upp huset mer med ved för att hålla den kostnaden ner.
(Igår köpte vi vårt första lass ved från K-Rauta under hundringen - som torde räck lääänge!)
Tegelvägen som syns tydligt på bilden har vi nu målat naturvit! Rummet blev mycket ljusare och hemtrevligare! Dessutom 'öppnade' de upp rummet betydligt - det känns inte så instängt mera - vilket är bra! Teglen åt verkligen upp resten av rummet, milt sagt.  Nämn värt är också att teglen såg mycket mörkare ut 'i verkligheten' än här på bilden.

Den gröna väggen jag pratat om förut syns den också här på bilden  - tänk er att ha den färgen i hela huset! Det hjälpte inte mitt illamående ett dugg! Inte ett dugg!

Den 'takkasydän' vi fastnat för ser ni på bilden här bredvid. Jag tycker om att den är lite mer avrundad kring kanterna - de ger den ett mjukare utseende. Karln i huset hade valt den andra, 'raka' versionen - men eftersom han lämnade valet upp till mej blir de denna! Priset skall vi inte diskutera - de är inga billiga greijer - men eftersom vi bara tänkt köpa en sådan under våra levnads år så är det nog värt att betala en 'lite' större slant! Dessutom vinner vi på det ekonomiskt i längden. Jag kan knappt vänta tills vi alla kan sitta framför brasan och bara njuuuta! Familjestunder är det bästa <3

OBS: Bilden är tagen före vi köpte huset! Alla greijer som syns på bilden är därmed inte våra - gudselov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar