tisdag 8 september 2015

Emelias första tandläkar besök

Emelia har gjort sig bekant med tandläkaren (8 September). Och det gick otroligt bra!

Emelias dagssömn blev kort då jag sökte henne från dagis just den tiden. Hon var riktigt yr och klängig så jag tänkte att det här blir nog kul.. Det gick ändå ganska snabbt förbi och i bilen redan var hon helt klarvaken och ivrig. Sen pratade vi lite om vad tandläkaren kommer att göra och se på och att man ska gapa stort och inte bita henne i fingret (tänkte kasta in det för säkerhets skull).

Hon var jätte duktig och hörde noggrant på vad tandläkaren hade att säga. Hon berättade vad alla instrument hette och hur man använder dom. Hon förklarade också varför man får solglasögon på dig när man hoppar upp i stolen, vilket hon gjorde utan problem (med både Novalie och Miliam fick jag hålla dom i famnen). Och att det kittlar lite i tandköttet då man blåser på det. Hon var helt huippu på att förklara vad som kommer att hända! Och Emelia var helt huippu för att göra som hon sa utan krångel!

Hon hade inga som helst problem med att gapa eller med att tandläkaren påta henne i munnen. Efteråt sa tandläkaren att Emelia (som hon kallade Emilia) var en av dom lättaste barnen hon haft. Så mamma blev lite extra stolt. Emelia fick sen välja en tandborste som hon var väldigt viktig med. Hon ville till och med ta den in i butiken och plastet hade hon borta på nolltid, sen satt hon där i bilen och demonstrerade hur man använder den.

Självklart knäppte jag några bilder också, för det var ju en big deal med första gången och allt. Dom satt vi sen och såg på med pappa på kvällen. Hon var så stolt och nöjd så, och det var vi också!

Duktig liten flicka!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jo, hon såg ju riktigt tuff ut med solglasögon på. Å duktig var hon också! Mammas lilla ♡

      Radera