onsdag 15 mars 2017

Lösgodis

Lösgodishyllan ser väl alltid lockande ut eller?

Igår då jag hade en halv timme tid över före min kurs började tänkte jag att jag svänger in via butiken och köper någonting NYTTIG. Det första jag la i korgen var vindruvor. Så det började bra. ''Inget godis, inget godis, inget godis..'' Så kom jag till kex hyllan.. Mmmm, Daim chockad bollar! Bara EN ask då. Eller två. Kanske jag skulle ta en påse pätkis också? Jag ska ju ändå på kurs. Hur mycket vindruvor hinner jag äta mellan varven? Så hittade jag mig själv vid godis hyllan. Lite längre bort hade dum rustat upp för påsken. Och där bakom  stod den! Lösgodishyllan!

Den måste varit ny för jag minns aldrig att jag skulle ha köpt lösgodis just i den butiken. Jag ögade snabbt igenom sortimentet. Fanns mina svampar där? JA! Okey då. Lite lösgodis.

Samtidigt som jag stod där och hävde skopa efter skopa av svampar i min påse kom en äldre herreman och ställde sig bredvid för att ta godis. Allt flöt på bra och inget small talk needed, vi är ju ändå finnar. Men! Så hände det. En godis föll utanför påsen ner på golvet. Dom flesta lämnar det där eller hur. Men inte den här herremannen. Nej. Han böjde sig ner och skopade helt enkelt upp godiset med skopan, la den i sin påse och fortsatte ta godis med den skopan!? Jag blev helt paff och mitt lösgodishandlande blev där.

När vi kom till kassan tänkte jag att jag måste ju säga till. Skoporna måste ju tvättas! Så jag såg till att inte stå i samma kassa kö som honom. Jag drog mig lite åt sidan för att se vilken kö han väljer och så valde jag en annan. När det var min tur informerade jag kassafröken om saken, men inte före jag såg efter att han inte stod i kassan mittemot samtidigt. Det gjorde han inte. När jag berättat klart och hon hade tillkallat mer personal sneglar jag åt sidan. Och där, en människa ifrån, står gubben med sin godispåse.. Jag ville bara sjunka genom golvet..

''Lösgodis är i allmänhet äckligt'' sa Ma när jag ringde honom. Visst. Men jag vill inte bli påmind om det. Jag vill ha mina svampar! Men jag räknade ändå med att eftersom jag hann skopa ihop mitt godis före honom och eftersom jag inte kan säga vad som föregåtts före jag tog mina så var jag ändå på ''the safe side'', eller? Svamparna smakar i alla fall bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar