torsdag 27 oktober 2016

Julkalendrar 2016

Idag sökte jag ut barnens julkalendrar från posten. Det kändes lite som på julafton för mig när jag fick öppna upp paketet och se hurdana det till sist och slut blev. Och jag är nöjd. Jag tycker att jag lyckades riktigt bra i mitt val. I år skippar vi choklad kalendrarna, dom kommer ändå från annat håll, så det blev små överrasknings kalendrar i stället. Vad kan vara bättre än en överraskning per dag i tjugofyra dagar?

Miliam får en Lego kalender som jag hittade under en tjugoa på adlibris. Marcus vill ha mer, 'riktiga' legon som det heter hos oss, till honom så det fick bli en sådan. Vi får se hur kul det är sen när alla legon ligger krings med golvet och man stiger på dom i mörknet, haha. Men innehållet verkar riktigt bra och jag väntar på den där sista luckan med julgubben i, haha. Side note; jag har inga duplo barn mera, snyft.

Emelias kalender blev Mamma Mu och kråkans adventskalender som beskrivs som: 24 luckor med överraskningar från Mamma Mu och Kråkan! Pysselböcker, pussel, figurark, målarböcker, serieböcker, sångbok och mycket mer. Jag blev nog lite överraskad över måttet på den som är 55 x 270 x 10 mm. Den verkar så liten och tunn för att innehålla vad den lovar, men vi får väl se. Den har ju luckor på båda sidorna så den kan verkligen överraska! Den här förhandsbeställde jag. Jag läste någonstans att den var mycket eftertraktad så då gäller det att vara ute i god tid. Det här med att handla julkalendrar ska tas på blodigaste allvar! Haha.

Novalie, som håller på att lära sig läsa, får en Pixi kalender. Pixiböcker är små kvalitetsbilderböcker för barn (för er som inte visste) och det kommer en bok per lucka. Den är väl i första hand menad till barn upp till sex års åldern, men vilken bok ser nu på åldern? Och det må nu inte vara så mycket text i dem men det är ändå tillräckligt för att öva på läsning om ni frågar mig. Och quality time med en av oss vuxna blir det ju också. Så kanske hon drog det längsta strået i adventskalendrar det här året.

 Så ja, jag är nöjd med årets kalendrar. Nu väntar jag ännu mer på lilla jul för att se om dom är lika glada över sina kalendrar som jag är! Före det ska vi också fixa små paket till julstrumporna som ska hänga vid öppna spisen i år igen. Can't wait!





Jag har också lite på gång åt Marcus. Jag måste bara hitta på innehåll i ett par luckor ännu. Men det håller jag hemligt. Jag kan ju inte avslöja något här i fall han hittar in här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar