söndag 29 november 2015

Lilla julen

Jag har knappt sovit något i natt som jag har väntat på morgonen. Klockan ett på natten klädde jag granen, paketerade paket och fyllde julstrumporna. Sen låg jag ännu längre vaken utan att kunna somna. Jag halv väntade mig att någon av barnen skulle vakna och väcka resten av oss, men ingen vaknade. Novalie hade till och med gått förbi granen och sett paketen på natten men inte brytt sig desto mer. Miliam vaknade då vi flyttade honom till soffan från vårt sovrum men märkte inte att julstrumporna var fyllda och Emelia vaknade och ville ha en kram och somnade sen direkt igen, vilket är otroligt ovanligt.

Halv nio på morgonen kom Miliam in springande i sovrummet riktigt ivrig. Men den ivern smittade inte av sig på sina systrar som var extra trögstartade idag, ropet om julklappar hjälpte inte ens. Men visst blev dom ju sen glada när dom fick varsitt paket och julkalendrar (för dom kom ju från alla håll och kanter). Till och med Dalton fick en egen kalender.

Paketen innehöll två sångböcker som spelar melodier och som man kan sjunga med i. Jag älskar sådana böcker. En har dessutom bara julsånger, den är nog min favorit. Och Emelia fick ett puzzel. Jag måste ha varit dum i år för jag var den enda som inte fick någonting. Vi satt sen och sjöng en stund före vi fick kaffegäst.

Snart ska vi ha lillajuls bastu före vi läser en julig nattsaga som har blivit en liten tradition hos oss. Sen ska jag njuta av tystnaden en stund och titta på när första advents ljuset brinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar