lördag 28 november 2015

Det här med julklappar

Om nu någon har missat så är jag en julfantast. Jag Älskar julen med ett stort Ä. Något som jag är lite mindre inspirerad över nu när det börjar närma sig är julklapparna. Jag har en hel del klara redan. Men dom som jag har har blivit skitdyra (en orsak till varför jag började i tid i år). Jag vill ju inte avslöja något nu men vissa är köpta utomlands ifrån med kiva fraktavgifter och några har nu annars bara blivit dyrare än tänkt. "Fast det visst man ju från början" sa Marcus när jag klaga på hur mycket pengar det har farit (och jo, jag fattar ju att jag själv ställt till det). Men jag sku klaga mindre om han sku bidrag lite till hans sida av släkten men nej, dom faller ju också på mig för "jag har inga pengar" men jag ska nog dra dom pengarna någonstans ifrån. Så dom julklapparna är betydligt billigare än dom som våra närmaste får. Vi firar ju ändå inte ens julen ihop med hela hans släkt så det är mindre viktigt, med det menar jag förstås inte att dom är mindre viktiga! Men alla behöver ju inte vara så dyra. Vi får ju heller inget dyrt så det finns inga skuldkänslor där.

Men visst finns det skuldkänslorna också, dom har nog haft övertaget i år. Vi får oftast dyra fina julklappar, speciellt från Marcus mamma, pappa och syster, och vi ger typ ett foto i julklapp. Nu är ju fammos julklapp en gemensam från barnen och inget från oss men det får nog bli så eller så får Marcus sköta en från oss själv. Samma med mommo fast jag tror faktiskt att jag hade något smått åt henne, men var? Marcus syster sen då.. det är nog den mest påkostade. Jag hade tänkt den i två delar, en till jul och en till födelsedagen i Januari, men Marcus hade ju en annan åsikt. Så det blir hela köret på en gång och ett tomt bankkonto på det (efter att jag beställt del två ångrade han ju sig förstås, men det var så dags då).

I år tänkte jag ändå vara snål med barnens julklappar, så det jämnar lite ut sig. Dom får ändå så mycket. Dom är så bortskämda av sina farföräldrar och faster så det kommer säkert en fullastad lastbil av paket. Så hittills har jag bara beställt tre böcker som sitter fast i post strejken. Dom vet nog när det ska strejkas. I alla fall fick jag våra sängkläder före lillajul så jag är nöjd. Marcus julklapp är också under kontroll så läget borde vara helt okej. Och så har jag beställt lite julklappar åt mig själv också.. Ooops.

I år gör också julstrumporna sin stora premiär (som jag väntat!). Inatt fylls dom med godis men paketen blir på sidan om. Dom blev "aningen" för stora för strumporna. Men lika roligt är väl det. Jag väntar så på barnens reaktion imorgon bitti då strumporna är fyllda och små tomtarna har lämnat paket. Jag känner mig själv lite som ett litet barn på sånhärna speciella dagar, jag blir alltid på så gott humör. Och i år får ju både jag och Marcus egna julkalendrar, barnförbjudna sådana (och nu är det ju inte speciellt snuskigt precis, lite i stil med pilipasta, haha).

Fast nu julen är dyr, hur man än försöker dra ner på kostnaderna, så nog är det min favorit högtid på året ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar