Då ställde jag mej i köket för att baka en förbannats god rabarberpaj med maräng! Till mat förberedda jag en ''Korvgryta på minuten''. Perfekt veckoslutsmat, vem vill nu stå länge inne på en Lördag då solen skiner ute?
För att inte tråka ut er med en massa ''detta åt vi idag'' snack bjuder jag er även på recept! Enjoy!
Korvgryta på minuten. |
1 röd paprika
1 stor gul lök
1 msk margarin eller smör
ca. 600 g korv, enligt egen smak!
1 burk vita bönor i tomatsås (eller blandade bönor i tacosås)
500 g krossade tomater
1 paket djupfrysta broccolibuketter
1 tsk timjan
hackad persilja
1. Fräs paprikan och lök i margarin i en gryta. Dela tjocka korvskivor, lägg ner dem i grytan.
Rör om och tillsätt de vita bönorna, krossade tomaterna och broccolin (dela dom om dom är stora).
2. Krydda med salt, peppar och timjan. Koka upp och låt koka ca. fem minuter tills broccolin är mjuk.
3. Strö på hackad persilja och servera!
Rabarber <3 |
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula
2 msk socker
Fyllning:
500 g rabarber (ca. en liter skuren rabarber)
Fyllning:
500 g rabarber (ca. en liter skuren rabarber)
1 dl socker
1 tskpotatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter.
3. Blanda den skurna rabarbern med socker och potatismjöl och bred ut i formen.
Grädda pajen ytterligare 20 minuter.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum med socker och vaniljsocker.
Spritsa eller klicka över rabarbern.
5. Sänk ungsvärmen till 150 grader och grädda i ca. 15 minuter.
Servera med lite vispad grädde eller glass.
Pajen serverades med glass. Så himla gott! |
Recepten är tagna från receptböckerna Rabarberpaj och annat läckert av frukt och bär och 100 % lättlagat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar