500 g rabarber (ca. 1 liter skurna)
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl smör o rapsolja (100g)
ca 1 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i bitar och lägg i pajform. Blanda rabarbern i potatismjölet. Blanda torrvarorna i en skål. Tillsätt det flytande matfettet och rör till en smulig deg. Fördela den över rabarbern. Ringla sirapen över i ett ojämnt mönster. Grädda i ca. 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg. Servera den med glass eller med lättvispad grädde.
När jag nu en gång håller på så tar vi receptet på Rabarber- märängpajen också:
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör
1 äggula
2 msk socker
Fyllning:
500 g rabarber (ca. en liter skuren rabarber)
Fyllning:
500 g rabarber (ca. en liter skuren rabarber)
1 dl socker
1 tskpotatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter.
3. Blanda den skurna rabarbern med socker och potatismjöl och bred ut i formen.
Grädda pajen ytterligare 20 minuter.
4. Vispa äggvitorna till hårt skum med socker och vaniljsocker.
Spritsa eller klicka över rabarbern.
5. Sänk ungsvärmen till 150 grader och grädda i ca. 15 minuter.
Dom är båda goda men sku nog nästan börja med paj nr. 2 :) mmm, maräng!
SvaraRadera